Bemutatkozunk

Pitypang Hétvégi Magyar Iskola és Óvoda

Intézményünkben 2012/13-as tanévtől kezdve oktatjuk a magyar mint származási nyelvet. Csoportjainkban játékosan, az élménypedagógia módszereit alkalmazva zajlik az olvasás, helyesírás, beszéd és az országismereti tantárgyak (történelem, földrajz, néprajz, zene) oktatása. Minderre alkalmanként 4×45 perc áll rendelkezésünkre. A tananyag kiválasztásakor figyelembe vesszük, hogy a gyerekek különböző szintű magyar nyelvi tudással rendelkeznek.

Célunk

Fő célunk, hogy a diákok megtanuljanak helyesen, kifejezően, szépen magyarul beszélni, írni. Klasszikus és kortárs magyar irodalmi művek segítségével tanulják a folyékony és értelmes olvasást, szövegértési gyakorlatokat végeznek. Fontos, hogy megismerjék a magyar kultúrát, ismerjék és ápolják hagyományainkat, magyar identitásuk erősödjön.

Tanmeneteinket sokéves tapasztalattal rendelkező pedagógusok állították össze, tantervünket a Nemzetközi Magyar Nyelvi Képzésekért és Oktatásért Felelős Főosztály (NOF) hagyta jóvá.

Csoportjaink

A következő csoportokba várjuk az érdeklődő gyerekeket: 

  • óvoda
  • alsó tagozat
  • felső tagozat
  • középiskola

Pedagógusaink

Szakképzett, Magyarországon szerzett pedagógusi diplomával rendelkező tanáraink, tanítóink rendszeresen részt vesznek továbbképzéseken, elsősorban a budapesti Balassi Intézet programjaiban, valamint az egyesületünk által helyben rendezett, magyarországi szakemberek által tartott képzéseken.

csoportvezető pedagógus
óvoda

pedagógus
óvoda

csoportvezető pedagógus
1. osztály

csoportvezető pedagógus
2–3. osztály

csoportvezető pedagógus
4. osztály

csoportvezető pedagógus
5–6. osztály

a Pitypang Hétvégi Magyar
Iskola és Óvoda vezetője

Scroll to Top
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner