Bemutatkozunk

Pitypang Hétvégi Magyar Iskola és Óvoda

Intézményünkben 2012/13-as tanévtől kezdve oktatjuk a magyar mint származási nyelvet. Minden csoportunkban differenciált munka keretében, játékosan, az élménypedagógia módszereit alkalmazva zajlik a magyar mint származási nyelv (olvasás, helyesírás, beszéd) és az országismereti tantárgyak (történelem, földrajz, néprajz, zene) oktatása. Minderre alkalmanként 4×45 perc áll rendelkezésünkre. A tananyag kiválasztásakor figyelembe vesszük, hogy a gyerekek különböző szintű magyar nyelvi tudással rendelkeznek.

Célunk

Fő célunk, hogy a diákok megtanuljanak helyesen, kifejezően, szépen magyarul beszélni, írni. Klasszikus és kortárs magyar irodalmi művek segítségével tanulják a folyékony és értelmes olvasást, szövegértési gyakorlatokat végeznek. Fontos, hogy megismerjék a magyar kultúrát, ismerjék és ápolják hagyományainkat, magyar identitásuk erősödjön.
Tanmeneteinket sokéves tapasztalattal rendelkező pedagógusok állították össze, tantervünket a Nemzetközi Magyar Nyelvi Képzésekért és Oktatásért Felel
ős Főosztály (NOF) hagyta jóvá.

Csoportjaink

Szakképzett, Magyarországon szerzett diplomával rendelkező pedagógusaink a következő csoportokban tanítják a gyerekeket: 

  • óvoda
  • alsó tagozat
  • felső tagozat
  • középiskola

Pedagógusaink

Szakképzett, Magyarországon szerzett pedagógusi diplomával rendelkező tanáraink, tanítóink rendszeresen részt vesznek továbbképzéseken, elsősorban a budapesti Balassi Intézet programjaiban, valamint az egyesületünk által helyben rendezett, magyarországi szakemberek által tartott képzéseken.

Scroll to Top
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner