Bemutatkozunk

Pitypang Hétvégi Magyar Iskola és Óvoda

Intézményünk a Regensburg környéki egyre népesebb magyarság számára kínál oktatási és kulturális tartalmakat. A 2012/13-as tanévtől oktatjuk a magyar mint származási nyelvet. A játékos iskolai és óvodai foglalkozásokat a tanévente 3-4 meghívott magyarországi előadó műsorai (színházi fellépések, koncertek, író-olvasó találkozók) teszik még színesebbé. Csoportjainkban az élménypedagógia módszereit alkalmazva zajlik az olvasás, helyesírás, beszéd és az országismereti tantárgyak (történelem, földrajz, néprajz, zene) oktatása. Minderre alkalmanként 4×45 perc áll rendelkezésünkre. A tananyag kiválasztásakor figyelembe vesszük, hogy a gyerekek különböző szintű magyar nyelvi tudással rendelkeznek.
Ám a Pitypang több, mint óvoda és iskola: amellett, hogy a gyerekek kortárs csoportokban élhetik meg magyarságukat, a szülőknek is közösségi helyszínt biztosítunk. Kávézónk a foglalkozások ideje alatt kellemes beszélgetésekre invitál, tanévnyitó és -záró ünnepségeink az egész család közösségi élményei.

Célunk

Fő célunk a magyar nyelvi ismeretek, valamint az írás-olvasási képességek kialakítása és fejlesztése a korosztályi sajátosságok figyelembevétele mellett. Diákjaink klasszikus és kortárs magyar irodalmi művek segítségével tanulják a folyékony és értelmes olvasást, szövegértési gyakorlatokat végeznek. Fontos, hogy megismerjék a magyar kultúrát, ismerjék és ápolják hagyományainkat, magyar identitásuk erősödjön. Mindebben tudjuk a hozzánk csatlakozó gyerekek szüleit támogatni, amennyiben ők maguk is hangsúlyt fektetnek magyar gyökereik ápolására a mindennapokban.

Tanmeneteinket sokéves tapasztalattal rendelkező pedagógusok állították össze, tantervünket a Nemzetközi Magyar Nyelvi Képzésekért és Oktatásért Felelős Főosztály (NOF) hagyta jóvá.

Működésünket a Magyar Kormány támogatja.

Csoportjaink

A következő csoportokba várjuk az érdeklődő gyerekeket: 

  • óvoda
  • alsó tagozat
  • felső tagozat
  • középiskola

Foglalkozások időpontjai

A 2024/25-ös tanév időpontjai a következők:

szeptember 14., 28.
október 05., 19.
november 16., 30.
december 14.
január 11., 25.
február 08., 22.
március 15., 29.
április 05.
május 03., 17., 31.
június 28.
július 12., 26.

Bővebb információért küldj nekünk üzenetet: pitypang@gyere.info

Pedagógusaink

Szakképzett, pedagógusi diplomával rendelkező tanáraink, tanítóink, valamint segítőik rendszeresen részt vesznek továbbképzéseken, elsősorban a budapesti Balassi Intézet programjaiban, valamint az egyesületünk által helyben rendezett, magyarországi szakemberek által tartott képzéseken.

segítő
óvoda

csoportvezető pedagógus
1. osztály

csoportvezető pedagógus
2. osztály

csoportvezető pedagógus
3–4. osztály

pedagógus
3–4. osztály
a Pitypang Hétvégi Magyar
Iskola és Óvoda vezetője

csoportvezető pedagógus
5–6. osztály

csoportvezető pedagógus
7–8. osztály

Scroll to Top
WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől